top of page

Noutati despre calificarea Furnizorilor de Servicii de Echilibrare

calificare FSE.JPG

Nivel 3

13 septembrie 2021

Lumea energetica a stabilit ca tinte: cresterea ponderii surselor regenerabile, digitalizarea proceselor tehnice si de comercializare a energiei electrice si implicarea tuturor utilizatorilor participanti activi in proces. Astfel, cota productiei de energie electrica din surse regenerabile este în creștere iar din ce in ce mai mult centralele electrice conventionale mari, care au reprezentat principala sursa flexibila de energie electrica, vor fi inlocuite de un număr mare de resurse energetice mici și distribuite cu posibilitati de dispecerizare limitate. Avand in vedere controlul limitat al productiei din resurse regenerabile, in paralel cu scaderea asteptata a posibilitatilor de reglaj in centralele conventionale, se preconizeaza o crestere abrupta a necesarului de energie de reglaj, atat pentru preluarea surplusului productiei regenerabile la un moment dat cat si pentru echilibrarea productiei cu consumul de energie electrica in orice moment.

Odata cu trecerea la o piata voluntara, la contractarea de rezerve cat mai aproape de timpul real si scaderea intevalului de dispecerizare la 15 minute, a aparut o uriasa oportunitate pentru participantii la piata de energie electrica (producatori, consumatori, prosumeri, detinatori de instalatii de stocare, furnizori agregatori sau agregatori independeti) de a oferta in mod voluntar piata de echilibrare. In aceasta piata, desi volumele de energie de reglaj nu sunt foarte mari, marjele pot fi substantiale.

Seminarul organizat de AFEER Academy va permite tuturor participantilor la piata sa-si evalueze propriul portofoliu astfel incat sa determine daca este eligibil de a fi calificat ca furnizor de servicii de echilibrare iar celor care sunt deja calificati sa managereze schimbarile aduse de noile reglementari

Cui se adreseaza

Seminarul se adresează persoanelor care doresc să obțină/dețină cunoștințe amănunțite despre procedura de calificare a furnizorilor de servicii de echilibrare.

Curricula de pregatire

  • Descrierea procesului de calificare a unui FSE;

  • Calificarea prealabila a furnizorilor de servicii de echilibrare;

  • Produse standard si specifice

  • Calificarea tehnica a UFR/GFR; procesul de calificare, date necesare a fi transmise; caracteristici tehnice necesare

  • Inregistrarea pe piata de echilibrare

Costul cursului

             900 lei/persoană ;

Pret cu discount pentru membrii AFEER:  

                                585 lei/persoană  sau  3 puncte AFEER+

bottom of page